Van appartement tot houtbouwwoning

In De Omloop komen in totaal 44 woningen. Rijwoningen, hoekwoningen en appartementen, in verschillende types, groottes en prijsklassen. Ruim de helft van het aanbod is 'betaalbare koop', de rest is vrije sector. Ook worden er in De Omloop, in samenwerking met de aannemer en Sustainer Homes, modulaire houtbouwwoningen gebouwd. 

Stads van buiten 

De buitenkant van De Omloop heeft een stedelijke uitstraling, met stoere art deco gevels
in verschillende kleuren baksteen, geïnspireerd op iconische Utrechtse gebouwen.

Groen van binnen

Het binnenterrein heeft een groenere en warmere uitstraling, onder meer door de gedeeltelijke toepassing van houten gevelbekleding. De woningen krijgen een thermisch, stofarm en gezond binnenklimaat. Vloer, gevel en ramen zijn beter geïsoleerd dan vereist en alle woningen kunnen duurzaam verwarmen en koelen.

Auto's en fietsen gaan ondergronds

In De Omloop komen ondergrondse parkeerplekken, fietsenstallingen en bergingen. Niet onder de gezamenlijke binnentuin, maar onder de rij met de 10 modulaire woningen van Sustainer Homes, waardoor in de binnentuin gewoon in volle grond getuinierd kan worden. 

De Omloop

Alle woningen hebben een privé-terras of tuin met zicht op de gezamenlijke binnentuin. De Omloop is behalve het wandelpad dat de privétuinen verbindt ook de waterkringloop van waterbuffering op de daken tot infiltratie in de binnentuin.

Unieke binnentuin

De binnentuin is een plek waar ruimte is om elkaar te ontmoeten, samen te eten, te tuinieren, te spelen, te bewegen of te genieten van de zon en het groen. Een veilige plek, waar iedereen elkaar kent en waar de kinderen alle ruimte hebben om te spelen. Maar de binnentuin van De Omloop is niet alleen een fijne plek voor de bewoners, het is ook een oase voor dieren en planten. Bij de inrichting is rekening gehouden met het klimaat en biodiversiteit. Er is gekozen voor planten en bloemen die vogels, vlinders en andere insecten aantrekken en de tuin biedt beschutting, rust, voedsel, nestmateriaal en nestgelegenheid. 

Naar buiten! 

De speelweide met de helling en de oude boomstammen in de binnentuin dagen de kinderen uit om buiten te spelen. De pluktuin, de buurttafel en de buurtkas lokken ook de volwassenen naar buiten. 

Ontmoeten
Samen koffie drinken of eten aan de buurttafel en genieten van het groen, de vogels, de vlinders en de zon.

Ontdekken
Met jong en oud de natuur ontdekken in de 'Buurtkas' en in de pluktuin in de ‘bloeiende border’.

Composteren
Eigen meststof maken in het compostcentrum voor GFT-afval voor de mooiste bloemen, planten en bomen.

Spelen
Balspelletjes op de speelweide, klauteren over de oude boomstammen en een estafette op het lange wandelpad.

Upcyclen
Samen met de buren in de 'Buurtkas' oude spullen repareren, opknappen of een nieuwe, hippe look geven.

Bewegen
Handen uit de mouwen in de tuin, 'Stand in de mand' met de kinderen en meedoen met buurtactiviteiten.